Deler

Vel, tegningene var i hus, og byggingen skulle begynne. Den anbefalte måten å skjære ut delene på, er å lime tegningene på platene, og skjære etter strekene med stikksag. Jeg syntes det var litt brutalt, og valgte heller å lime tegningene på en kraftig papp, og skjære dem ut til maler. Dermed hadde jeg muligheten til å justere litt før jeg skar, og malene er intakte etter bruk. Det kan komme godt med når reservedeler skal lages - eller jeg finner det for godt å lage en ny bil...

En Land Rover Serie II er bygget på ramme, med et karosseri i aluminium og stål boltet oppå. En Toylander II bygges i fuktbestandig kryssfinèr eller MDF, og er selvbærende. Jeg var en stund i tvil om jeg skulle velge MDF eller kryssfinèr. Begge materialene har omtrent samme vekt og pris, men kryssfinèr er sannsynligvis noe sterkere. MDF er derimot enklere å jobbe med, og lettere å få fin finish på. Valget falt på MDF.

Deler

Det går med litt over en plate à 120x240cm for å lage èn bil. (Jeg tipper man kan lage 3 biler av 4 plater). A skjære ut delene tar et par kvelder. Delene skrus og limes sammen med 19x19mm lekter. Ting passet overraskende bra ihop, og hele karosseriet er laget på en sånn måte at det blir veldig stivt og solid.

Jeg fulgte i det store og hele anvisningene da jeg bygde karosseriet. Noen små justeringer ble gjort underveis, slik som å bruke flyfinèr i stedet for aluminium på den buede delen av framskjermene, og å lage seteryggen nedfellbar slik at voksne kan kjøre.