Poteter er stort sett kjedelig mat. Særlig med smeltet smør. Men, det er min erfaring at dersom en legger litt arbeid ned i tilberedningen av potetene, så kan de bli et alle tiders tilbehør til mange måltider.
Ingredienser

Regn litt mere potet pr. person enn du ville ha gjort med kokte poteter.
Poteter (med skrell)
Olivenolje
Pepper
Kvitløk
Sennep (gjerne grov/sterk type)
Tabasco-saus
Framgangsmåte

Vask potetene. Dersom du er lur, kjøper du poteter som er ferdig vasket. Det gjør vaskejobben mye lettere. Skjær potetene i ca. 1 cm tykke skiver, båter eller hva fantasien din måtte komme opp med. Ha potetskivene/båtene/bitene oppi en passe stor bolle.

Hell olivenolje oppi en skål. Jeg bruker ca. 1 dl. pr. 3 personer. Press kvitløken oppi (1 båt pr. 3 personer). Kvern oppi godt med pepper (det er din og evt. dine gjester sin smak som bestemmer mengden). Ha oppi litt Tabasco-saus, og en stor teskje med sennep pr. 3. personer. Rør godt med en gaffel e.l.

Hell den ferdige marinaden over de oppkuttede potetene. Rør godt rundt med et par gafler e.l. slik at alle potetskivene/båtene/bitene får marinade på alle sider. Sett det hele til side og la det få godgjøre seg i 30-60 minutter.

Når potetene har kost seg ferdig i marinaden, skal de legges på noe som du kan sette inn i steikeovnen. Personlig foretrekker jeg å bruke en rist, med bakepapir/pizzapapir på. På den måten blir potetene jevnt stekt på begge sider, og jeg slipper søl i ovnen. Bruk to gafler, og legg potetene utover i et vakkert mønster etter egen preferanse. Få med deg mest mulig av marinaden!

Stekes ved 215°C i ca. 20 minutter. Du kan kjenne med en kniv om potetene er møre helt gjennom.

Spises. Gjerne i godt lag.