Det hender jeg lager pizza. Noen har sagt at jeg lager godt pizza. Det har til og med hendt at noen har spurt meg om hvordan jeg lager pizza. Siden jeg ikke er flink til å holde på hemmeligheter, så finner du materialliste og byggeveiledning her. Det kalles visst "oppskrift" på fagspråket.
Ingredienser

Regn 3 normaltspisende personer pr. pizza.
Regal pizzabunn-blanding (1 kg pose)
Felix pizzasaus (på glass)
Kyllingfilèt (1 stk, ca 105g)
Sjampinjong (3 stk)
Løk (1 stk middels stor)
Paprika (1 stk liten)
Kvitløk (2-3 båter)
Mozzerella (200 - 300g)
Olivenolje
Pepper
Jalapenos (mengde etter ønske, eller sløyf dem dersom du er en pyse)
Framgangsmåte

Lag deigen etter anvisning på pakken (Tynn bunn), men bruk 25ml olivenolje i tillegg. Vær nøye med mengdene, deigen blir best dersom du er nøyaktig her. Bruk mye tid og krefter på å elte deigen godt, det gir deg en luftigere bunn. La deigen heve i varmeskap ved 37°C i 1-3 timer.

Mens deigen hever, kan du gjøre i stand de andre ingrediensene: Skjær kyllingfilèten i små terninger, del opp grønnsakene i passende biter og skjær osten i passe tykke skiver. Når det gjelder osten, så er fersk Mozzerella best. Den danske er også god, men prøv å unngå den ferdig riflede. Den er "tørrere" enn ost i stykke.

Når deigen har hevet seg godt og stor, så finner du fram brettet du skal steke pizzaen på, legger bakepapir på det og heller deigen oppå. Ja, det stemmer. Dersom du har fulgt oppskriften, så vil deigen være så flytende at du (nesten) kan helle den. Dryss mjøl over deigen, akkurat så mye at du kan klemme den ut til en bunn uten at den klistrer seg fast i hendene dine (jo mindre jo bedre).

Hell pizzasaus oppå bunnen og smør den utover. Bruk ca. 1/4 til 1/3 glass pr. pizza. Bruk pepperkverna, og dryss på et godt lag med pepper. Press kvitløken jevnt over bunnen. Legg til side litt av paprikaen, og fordèl kyllingen og resten av grønnsakene. Prøv å spre dem så jevnt som mulig. Hell 1-2 spiseskjeer olivenolje over pizzaen. Her kan du gjerne bruke kaldpresset olje for å få litt smak. Legg på osten, og pynt så med resten av paprikaen. Jeg liker å bruke både rød, gul og grønn paprika. Ikke fordi at det gjør noe med smaken, men det ser pent ut.

Stekes ved 215°C i ca. 12 minutter. Når osten begynner å få brun skorpe på "toppene" er pizzaen ferdig.

Spises. Gjerne i godt lag.

 

Tips:

Du kan gjerne lage pizzaen ferdig tidlig på dagen eller dagen før. Oppbevar den i kjøleskapet, og stek som vanlig rett før servering. Husk bare på å ta pizzaen ut av kjøleskapet så tidlig at den får romtemperatur før du setter den i ovnen.